Temes megye

2023.11.28. 13:33

Büntetőeljárást indított a rendőrség a lugosi robbanás ügyében

Agerpres

A lugosi rendőrség büntetőeljárást indított gondatlanságból elkövetett rongálás, illetve testi sértés miatt egy férfi ellen a kedd reggel egy garzonlakásokból álló tömbházban történt robbanás ügyében.
A robbanás a lugosi négyemeletes tömbház egyik harmadik emeleti lakásában következett be, miután a férfi egy gázkonvektoron szerelt valamit - közölte kedden a Temes megyei rendőrség sajtóirodája.
A robbanást nem követte tűz. Tizenhét személy kimenekült az épületből, kettőt ki kellett menekíteni. Az egyik kimentett férfi testfelületének 40 százalékán égési sérüléseket szenvedett, eszméleténél volt, amikor kórházba szállították.
Az épület előtt parkoló egyik személygépkocsi szintén megrongálódott. Az ingatlan 84 lakása közül kettőben keletkeztek károk. Azok a lakók, akik otthonuk elhagyására kényszerültek, a lugosi Valeriu Branişte Szakközépiskola bentlakásában kaptak ideiglenes szállást. A rendőrség a lugosi ügyészség felügyelete alatt folytatja a nyomozást az ügyben, hogy kiderítsék a robbanás pontos körülményeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában