Tájékoztatás

2023.11.01. 10:55

Bíróság elé állították azt a személyt, akinek a kutyái súlyosan megsebesítettek egy 10 éves sepsiszentgyörgyi kisfiút

Illusztráció

Agerpres

Gondatlanságból elkövetett testi sértésért bíróság elé állították azt a sepsiszentgyörgyi személyt, akinek a kutyái tavaly súlyosan megsebesítettek egy 10 éves kisfiút - tájékoztatott szerdán a sepsiszentgyörgyi ügyészség.
A közlemény szerint a gyerek az iskolából tért haza 2022. február 15-én délután, amikor rátámadt egy kutyafalka a Farm (Fermei) utcában. A kisfiú a végtagjain, a mellkasán, a hasán és a fülén is harapás okozta sérüléseket szenvedett, és agyrázkódása is volt. Az ügyészek szerint az 55-60 napon túl gyógyuló sérülései az életét is veszélyeztették.
A kutyák tulajdonosát az incidens után őrizetbe vették, majd házi őrizetbe került. Később a Kovászna megyei törvényszék elrendelte a szabadlábra helyezését, hatósági felügyelet alatt. A vádlottat október végén állították bíróság elé - közölte az ügyészség.
A vádirat szerint a férfi veszélyes vagy agresszív kutyának minősített kutyák tulajdonosaként nem gondoskodott arról, hogy az állatai ne támadhassanak emberekre. Így tavaly február 15-én megengedte az ebeknek, hogy szájkosár és póráz nélkül kijussanak az utcára, ahol rátámadtak egy 10 éves gyerekre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában