Elismerés

2023.11.29. 09:29

A belügyminiszter gratulált a szabadságvesztésre ítélt nagybányai polgármestert kézre kerítő rendőröknek

Illusztráció

Agerpres

Köszönetet mondott és gratulált kedd este Cătălin Predoiu belügyminiszter a román és német rendőröknek, akiknek sikerült kézre keríteniük a Romániából megszökött Cătălin Cherecheş nagybányai polgármestert, akit öt év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek az országban.
A tárcavezető köszönetet mondott a magyar, az osztrák és az olasz rendőröknek is, akikkel a román rendőrség szintén együttműködött a nemzetközi műveletben. "Nem utolsósorban köszönettel tartozom az újságíróknak, akik megértették, hogy a nyomravezetési és elfogási művelet sikere érdekében korlátoznunk kellett ezekben a napokban az üggyel kapcsolatos kommunikációt" - írta Predoiu egy Facebook-bejegyzésben.
A Román Rendőrség kedd este közölte, hogy a bajor rendőrök elfogták és őrizetbe vették a németországi Augsburgban Cătălin Cherecheş nagybányai polgármestert.
A közlemény szerint a nemzetközi rendőri együttműködésnek köszönhetően, valamint a Román Rendőrség és a német, a magyar, az osztrák, illetve az olasz hatóságok közötti adat- és információcsere révén sikerült kézre keríteni a nemzetközi körözés alatt álló politikust.
Nagybánya polgármesterét vesztegetés többrendbeli elfogadása miatt öt év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a kolozsvári táblabíróság. A jogerős ítéletet pénteken hirdették ki, de Cherecheş aznap reggel egy rokonának érvényes személyi igazolványát felmutatva a petei határátkelőn keresztül elhagyta az országot. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában