Our minds, our rights

2023.10.10. 12:31

Zöld színnel világítják meg kedd este a Victoria-palotát a lelki egészség világnapjának alkalmából

Agerpres

A lelki egészség világnapjának szimbolikus színével, zölddel világítják meg kedd este a Victoria-palotát.
Közleménye szerint ezzel a kezdeményezéssel a kormány csatlakozik a mentális egészségnevelés tudatosításában szerepet játszó intézményekhez, szakminisztériumokhoz, ügynökségekhez.
Az Egészségügyi Világszervezet 2023-ban a 'A mi elménk, a mi jogaink' (Our minds, our rights) üzenetet választotta a lelki egészség világnapjának témájává. Ez felhívás az emberi jogok teljes körű tiszteletben tartására, az egyének tiszteletére és a társadalmi befogadásra.
A lelki egészség világnapjának alkalmából az egészségügyi minisztérium kedden találkozókat szervez a főbb partnerintézmények képviselőivel - szakértőkkel, a terület szakembereivel, az ellenőrző szervek képviselőivel - 'A mentális egészségügyi szolgáltatások, aktuális kérdések és a fejlesztés stratégiai irányai' témában.
A kormány közleménye szerint Marcel Ciolacu miniszterelnök üdvözölte az egészségügyi minisztériumnak azt a kezdeményezését, hogy egy asztalhoz ültesse az állami intézmények képviselőit, a szakembereket, a nem kormányzati szervezeteket és a betegek szervezeteit, hogy együtt gondolkodjanak a mentális egészségügyi ellátás helyes gyakorlatáról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában