Támogatás

2023.10.11. 14:39

Ungureanu (USR): Független gyógyszertárak százai nem kapták meg az ártámogatott gyógyszerek után járó összegeket

Agerpres

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) parlamenti képviselője, Emanuel Ungureanu szerdai sajtótájékoztatóján azt állította, hogy a megyei egészségbiztosító pénztárak több száz gyógyszertárnak nem számolták el az ingyenes és ártámogatott gyógyszerek költségeit.
Az ellenzéki politikus kijelentette, több ezer receptre kiadott gyógyszer árával tartoznak a biztosító pénztárak, és ez 'katasztrófát' jelent többek között a daganatos, diabéteszes vagy szervátültetésen átesett betegeknek. Az orvosságok árának megtérítése sokszor hérom hónapnál is többet késik.
Ungureanu szerint a kis gyógyszertárak a túlélésért küzdenek, míg a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökének és első alelnökének családi érdekeltségébe tartozó nagy patikaláncok kivételes helyzetben vannak. 'Ciolacu úr és Grindeanu úr gyógyszertárláncait nem érinti ez a súlyos válság. A PSD két fontos vezetőjének családja gyógyszertárláncot birtokol, és ezeknek nagyon megy az üzlet' - fogalmazott.
Ungureanu elmondta, hogy az egészségbiztosító pénztárak több százezer lejjel tartoznak a kis, 'független' gyógyszertáraknak, és ez a csődjüket okozhatja. 'Remélem, nem egy előre megfontolt gyilkosságnak vagyunk tanúi, amely révén a több ezer páciensen segítő patikákat végül Ciolacu és Grindeanu gyógyszertárlánca kebelezi be' - mondta az USR képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában