Külügy

2023.10.10. 08:01

FRISSÍTVE | További 596 román állampolgárt szállítottak az országba Izraelből

Forrás: Agerpres

Agerpres

A romló biztonsági helyzet miatt további 596 román állampolgárt szállítottak keddre virradóra Izraelből Romániába két magán-légitársaság repülőgépeivel - közölte kedd reggel a külügyminisztérium.

*

A külögyminisztérium hétfő esti közleménye szerint további 115 román állampolgárt szállítottak haza Izraelből egy magán-légitársaság repülőgépével - közölte hétfő este a külügyminisztérium.

A tájékoztatásban megjegyezték, hogy Románia tel-avivi nagykövetségének és a ramallahi képviseleti irodának a munkatársai, valamint a külügyminisztériumi válságstáb gyorsreagálású csapatának tagjai továbbra is a Ben-Gurion repülőtéren vannak, hogy konzuli segítséget nyújtsanak az ott tartózkodó román állampolgároknak.
A minisztérium ismételten felhívta az Izraelbe készülő román állampolgárok figyelmét, hogy halasszák el utazásukat, illetve figyeljék a https://www.mae.ro/travel-alerts/2938 oldalán az országgal kapcsolatos utazási figyelmeztetéseket.
A jelenleg Izrael területén tartózkodó román állampolgárokat arra kérik, hogy lépjenek kapcsolatba Románia tel-avivi nagykövetségével, és küldjék el a telaviv@mae.ro email-címre személyazonosító adataikat és tartózkodási helyük koordinátáit. A tel-avivi román nagykövetséget a +972 54 5643279-es, a haifai főkonzulátus a +972 543 998 038-as számon lehet elérni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában