DNA

2023.10.27. 14:52

Több rendbéli hivatali visszaéléssel gyanúsítják Marosvásárhely polgármesterét

Illusztráció

Fotó:

Agerpres

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) marosvásárhelyi területi kirendeltsége közölte a városi tanáccsal, hogy Soós Zoltán polgármester ellen bűnügyi kivizsgálás folyik hivatali visszaélés miatt bizonyos személyek alkalmazása kapcsán. A DNA még május 23-án indította meg az eljárást Soós Zoltán ellen több ízben elkövetett hivatali visszaélés gyanúja miatt.
Az ügy egyik tárgya a marosszentgyörgyi polgármesteri hivatal egyik szerződéses alkalmazottjának áthelyezése a szociális védelmi igazgatóság igazgatói tisztségébe, a másik a jeddi községi jegyző áthelyezése a marosvásárhelyi városházára jogtanácsosi állásba, a köztisztségviselők országos ügynökségének tájékoztatása nélkül. Az ügyészek amiatt is vizsgálódnak, mert a polgármester négy személyi tanácsadót alkalmazott a már meglévő kettő mellé, és ezzel a DNA szerint túllépte a szervezeti felépítésben előírt számot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában