Katasztrófavédelem

2023.10.10. 11:42

Országszerte 324 lakástűz volt szeptemberben

Illusztráció

Agerpres

Szeptemberben 324 lakástűz volt az országban, amelyekben 11 személy vesztette életét, 27-en pedig megsérültek - közölte kedden a katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU). A tájékoztatás szerint "egy kisebb településnyi" lakás égett le a múlt hónapban. A statisztika aggasztó, és ráirányítja a figyelmet a sokszor emberéletet követelő tűzesetek megelőzésére irányuló egyéni és kollektív erőfeszítések fontosságára - hangsúlyozta közleményében az IGSU.
A tűzoltók azt tanácsolják a polgároknak, hogy szereltessenek a lakásukba füstérzékelőt, és tájékozódjanak a tűz esetén teendőkről. "Ne használjanak házilag összetákolt vagy meghibásodott elektromos és fűtőberendezéseket" - hívta fel a figyelmet a főfelügyelőség.
További információkért a szakemberek javasolják a vészhelyzetekre való felkészülést elősegítő platformon (https://fiipregatit.ro/ghid/ghid-incendiu) közzétett útmutató tanulmányozását. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában