Külügy

2023.10.24. 07:19

Odobescu: Szorosan együttműködünk a Hamász által ejtett túszok szabadon bocsátásáért

Agerpres

Az EU diplomáciai vezetői "szorosan együttműködnek" annak érdekében, hogy megoldást találjanak a Hamász terrorszervezet által ejtett valamennyi túsz szabadon bocsátására - nyilatkozta hétfőn az uniós külügyminiszterek tanácsának luxemburgi ülése után az AGERPRES-nek Luminiţa Odobescu.

A külügyminiszter kifejtette, a Hamász által fogva tartott túszok ügyében 'maximális körültekintésre' van szükség, többek között az erről való kommunikáció tekintetében is, mert 'emberéletekről van szó'.
Az EU külügyminiszterei szorosan együttműködnek, és állandó párbeszédet tartanak fenn az érintett régió hatóságaival, hogy megtalálják a megoldást az összes túsz kimenekítésére, akik között van egy román-izraeli kettős állampolgár is - mondta Odobescu.
Megerősítette, hogy Románia határozottan elítélte az Izrael elleni kegyetlen támadást, és az az álláspontja, hogy Izraelnek jogában áll megvédenie magát. Beszámolója szerint Odobescu az uniós külügyminiszter-kollégáival együtt a túszok azonnali szabadon bocsátását követelte. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában