Megbeszélés

2023.10.30. 20:18

Nicolae Ciucă az izraeli nagykövettel és a Gázai övezetben fogva tartott román túsz feleségével találkozott

Forrás: Facebook/Nicolae Ionel Ciuca

Agerpres

Nicolae Ciucă szenátusi elnök hétfőn találkozott Izrael bukaresti nagykövetével, Reuven Azarral és a Gázai övezetben fogva tartott román túsz feleségével.
A felsőház elnöke Facebook-bejegyzésében számolt be a találkozóról. Mint írta, arról biztosította Ella Haimit és az izraeli nagykövetet, hogy a szenátus vezetősége támogatja az illetékes román és izraeli intézmények erőfeszítéseit a Hamász által a Gázai övezetben fogva tartott túszok, köztük Tal Haimi kiszabadítására.
'Ez egy rendkívül kényes helyzet, amelynek megoldása - tekintettel a nemzetközi kontextusra -, nagy körültekintést és diplomáciát, de egyben határozottságot is igényel. Határozottan el kell ítélni az ártatlan civilek élete és szabadsága ellen elkövetett terrorcselekményeket' - fogalmazott Ciucă bejegyzésében.
Emlékeztetett, hogy a román parlament október 11-én, a Hamász támadását követően elfogadta az Izrael és polgári lakossága elleni terrorista támadásokat elítélő nyilatkozatot, amely a szabadság, a demokrácia és az emberi élet védelmét biztosító hatékony mechanizmusok létrehozásának fontosságát hangsúlyozza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában