Költségvetés

2023.10.30. 11:07

Marcel Ciolacu: Románia történetében először sikerült egyensúlyt teremteni a kiadások és a beruházások között

Forrás: Facebook

Agerpres

Az ország történetében először sikerült egyensúlyt teremteni a kiadások és a beruházások között - jelentette ki hétfőn a kormányfő. Marcel Ciolacu Marian Neacşu miniszterelnök-helyettessel és Sorin Grindeanu közlekedési miniszterrel együtt látogatást tett a Nagyszeben-Piteşti autópálya Tigveni és Curtea de Argeş közötti szakaszának munkatelepén. A kormányfő gratulált az építőcégnek, és meggyőződését fejezte ki, hogy ha Románia tagja lenne a schengeni övezetnek, sokkal könnyebben haladtak volna a munkálatokkal.
Ciolacu beszélt arról is, hogy a román költségvetés hiánya jelenleg 56 milliárd lejre rúg, és 57 milliárd lejt fordítanak beruházásokra. „Ez az első alkalom Románia történetében, amikor sikerült egyensúlyt teremteni a kiadások és a beruházások között” - tette hozzá.
A miniszterelnök elmondta, "sokakat bosszant", hogy a közlekedési minisztérium kapja a legjelentősebb összegeket az államkasszából, de a nagy infrastrukturális fejlesztések stratégiai fontosságúak. „Olyan nincs, hogy ne legyen pénz az infrastrukturális beruházásokra!” - szögezte le.
Sorin Grindeanu közlekedési miniszter az újságíróknak azt mondta, ha az építő jövőre is tartani tudja az idei jó ütemet, a Piteşti és Curtea de Argeş közötti sztráda Bascov-Măniceşti szakaszát már jövőre használatba adhatják, bár a kivitelezési határidő 2025.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában