Tájékoztatás

2023.10.10. 07:34

Kedden hivatalos látogatásra érkezik Romániába az ukrán elnök, akit Klaus Iohannis fogad a hivatalában

Forrás: presidency.ro

Agerpres

Klaus Iohannis kedden fogadja hivatalában Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, aki a román államfő meghívására hivatalos látogatásra érkezik Romániába - tájékoztatott az elnöki hivatal.
A közlemény szerint a látogatás megerősíti, hogy Románia továbbra is feltétel nélkül támogatja Ukrajnát az Oroszország által indított háborúban. Emellett mutatja a két ország közötti kapcsolatok különleges jellegét és potenciálját, illetve azt az igényt, hogy a felek a legmagasabb szinten vitassák meg a közös érdekű projekteket és témákat.
Az elnöki hivatal szerint a Klaus Iohannis és Volodimir Zelenszkij közötti bukaresti találkozó lehetővé teszi az Ukrajnát támogató romániai intézkedések elemzését, illetve a régió és a Fekete-tenger biztonsági helyzetének és az annak kezeléséhez szükséges lépéseknek a megvitatását.
Klaus Iohannis 'konstruktívan és pragmatikusan' kíván tárgyalni a kétoldalú együttműködés és a közös érdekek kiemelt területeiről, különös tekintettel a határokon átnyúló kapcsolatok bővítésére, a gazdasági kapcsolatok fejlesztésére, Ukrajna európai és euroatlanti integrációjára, valamint a nemzeti kisebbségekhez tartozó személyek jogainak teljes körű tiszteletben tartására - olvasható a közleményben.
A román államfő 13 órakor fogadja az ukrán elnököt a Cotroceni-palotán. A felek négyszemközti találkozóját közös sajtótájékoztató követi. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában