Megbeszélések

2023.10.11. 16:48

Felfüggesztik tiltakozó akcióikat a postai dolgozók

Agerpres

Nem tartja meg csütörtökre és péntekre meghirdetett tiltakozó akcióit a Romániai Postai Dolgozók Szakszervezete. Az érdekvédelem jövő héten elkezdi a tárgyalásokat a vállalat vezetőségével az alkalmazottak követeléseiről.
A szakszervezet képviselői szerdán tárgyaltak Bogdan Ivan kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős miniszterrel, valamint a vállalat vezetőségével. Az érdekvédelmi szervezet vezetője, Ion Oţelea beszámolója szerint a tárcavezető ígéretet tett arra, hogy követni fogja a vállalat vezetőségével jövő hét elején elkezdődő egyeztetéseket, és naponta jelentést vár majd ezek menetéről.
Oţelea hozzátette, így a csütörtökre és péntekre tervezett tiltakozó akciók elmaradnak, a tárgyalások alakulásának függvényében döntenek majd arról, hogy folytatják-e megmozdulásokat vagy sem.
A Romániai Postai Dolgozók Szakszervezete hétfőn kezdte el a tiltakozó akciókat. A postai alkalmazottak elégedetlenségének fő oka "az átlátható, motiváló és diszkriminációmentes bérezési rendszer hiánya", amely a szakszervezet szerint oda vezetett, hogy a Román Posta személyi állományának mintegy 80 százalékát kitevő 17 ezer alkalmazott beosztástól, képzettségtől és szakmai tapasztalattól függetlenül minimálbért kap.
Meglátásuk szerint ugyanakkor fennáll annak a veszélye, hogy a minimálbér 2024. január 1-jétől esedékes emelésével a vállalatot fizetésképtelenségi eljárás alá vonják, vagy tömeges elbocsátások lesznek. A szakszervezet felrója továbbá a koherens fejlesztési és fenntarthatósági politika, illetve az átláthatóság és a kiszámíthatóság hiányát a vállalatirányításban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában