Kormány

2023.10.05. 18:07

Elfogadta a kormány a szerencsejáték-ipart szabályozó sürgősségi rendeletet

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

Elfogadta a kormány a szerencsejáték-ipart szabályozó sürgősségi rendeletet - jelentette be a Ciolacu-kabinet csütörtöki ülése utáni sajtótájékoztatóján Mihai Constantin. A kormányszóvivő beszámolója szerint a jogszabály növeli a szerencsejátékok éves licencdíját, illetve az ágazatban tevékenykedő vállalatok letétbe helyezett garanciáit és különadóit.
A rendelet előírja azt is, hogy csak a Romániában bejegyzett vagy az uniós tagállamokban, az Európai Gazdasági Közösség tagállamaiban és Svájcban bejegyzett, de Romániában állandó székhellyel rendelkező vállalatok kaphatnak engedélyt szerencsejátok működtetésére. Az előírás 'nyilvánvaló' célja a kormányszóvivő szerint az, hogy ezek a vállalatok Romániában adózzanak.
Mihai Constantin tájékoztatása szerint a szerencsejátékokat működtető cégek adóinak 70 százaléka az állami költségvetésbe kerül, 30 százalékát pedig a Szerencsejátékok Országos Hivatala többek között a játékfüggőség megelőzését célzó programok finanszírozására fordítja. A szóvivő közölte, hogy a pénzügyminisztérium 30 napon belül kidolgozza a rendelet végrehajtásának módjára vonatkozó határozatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában