Colectiv

2023.10.30. 12:01

Ciucă a Colectiv-tűzvész évfordulóján: A politikai osztálynak kötelessége mindent megtenni, hogy ilyen többé ne forduljon elő

Forrás: Agerpres

Fotó: (c)ALEX TUDOR

Agerpres

A politikai osztálynak kötelessége mindent megtenni ahhoz, hogy a Colectiv-klubban nyolc évvel ezelőtt történtekhez hasonló tragédia ne forduljon elő többé - jelentette ki hétfőn a szenátus elnöke.
A 64 halálos áldozatot és 185 sérültet követelő Colectiv-tűzvész nyolcadik évfordulója alkalmából kiadott üzenetében Nicolae Ciucă rámutatott, az ügyben indított per lezárult, a bíróság megnevezte a vétkeseket és kiszabta rájuk a büntetést. „De sem a letöltendő börtönbüntetésről szóló ítéletek, sem az anyagi kártérítés nem tudja megszüntetni az áldozatok szenvedését. A teljes politikai osztálynak kötelessége mindent megtenni annak érdekében, hogy ilyen tragédiák többé ne forduljanak elő. Még sokat kell tenni ezért” - fogalmazott egy Facebook-bejegyzésben.
Ciucă üdvözölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár égési sérülteket érintő kezdeményezését, amelynek értelmében ingyen bocsátanák a rendelkezésükre a gyógyulásukhoz szükséges alapvető gyógyászati segédeszközöket, egyszerűsítenék a pszichoterápiához és gyógytornához való hozzáférésüket, valamint a járóbeteg-szakrendelési eljárást. „Továbbra is a gyászoló családok és a sérültek mellett állunk, akiknek az élete azóta drámaian megváltozott. Egészséget és sok erőt kívánok minden érintettnek!” - zárta üzenetét Nicolae Ciucă. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában