Garancia

2023.10.25. 13:33

Ciolacu: NATO-tagságunk garancia arra, hogy a román állampolgárok biztonsága soha nem kerül veszélybe

Forrás: Facebook/Marcel Ciolacu

Agerpres

Románia NATO-tagsága garanciát jelent arra, hogy a román állampolgárok biztonsága soha nem kerül veszélybe - jelentette ki a román hadsereg napjának alkalmából rendezett szerdai bukaresti ünnepségen a miniszterelnök.
Az ismeretlen katona emlékművénél tartott beszédében Marcel Ciolacu elmondta, az ukrajnai háború és a közel-keleti konfliktus is azt mutatják, hogy Romániának erős hadseregre van szüksége. „NATO-tagok vagyunk, és ez garancia arra, hogy a román állampolgárok biztonsága soha nem kerül veszélybe. Meg kell azonban értenünk, hogy az elrettentés és a különböző típusú fenyegetések hatékony elhárítása csak akkor lehetséges, ha masszívan beruházunk a hadifelszerelésbe is” - jelentette ki. Emlékeztetett arra, hogy idén a GDP 2,5 százalékára emelkedtek az ország védelmi kiadásai, ami lehetővé teszi a haderőfejlesztést.
A miniszterelnök elmondta azt is, hogy a kormány továbbra is biztosítja a forrásokat mind a hadsereg legmagasabb színvonalú kiképzéséhez, mind a NATO keleti szárnyának megerősítéséhez és a szövetségesekkel való együttműködés erősítéséhez szükséges katonai beszerzésekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában