Költségvetés

2023.10.27. 12:56

Ciolacu: Korlátozzuk és csökkentjük a költségvetési kiadásokat az év végéig

Illusztráció

Agerpres

A kormány egy sor intézkedést készül jóváhagyni a költségvetési kiadások csökkentésére, hogy év végéig tartani tudja a hiánycélt - jelentette ki pénteken a miniszterelnök. „Kezdettől fogva mondtam, hogy az államnak kell elsőként elkezdenie a takarékoskodást. Ezért korlátozzuk és csökkentjük a költségvetési kiadásokat az év végéig. A költségvetési hiányt ellenőrzés alatt kell tartanunk, és nem szabad veszélyeztetnünk az európai alapok vagy az országos helyreállítási tervbe foglalt összegek lehívását” - mondta Marcel Ciolacu a kormányülés elején. Hangsúlyozta azonban, hogy a kiadások további csökkentését célzó jogszabály az egészségügyi és tanügyi rendszer költségeire nem vonatkozik.
A korlátozások nem érintik ugyanakkor az európai alapokból finanszírozott projekteket sem, ezek befejezésére a tartalékalapból fog összegeket kiutalni a kormány - tette hozzá Ciolacu. Elmondása szerint a kormány az önkormányzatoknak nyújtott kincstári hitelek révén több mint 2800 vissza nem térítendő uniós forrásokból finanszírozott projekt befejezését támogatja, amelyek kivitelezési határideje az év végén lejár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában