Bérezés

2023.10.25. 16:16

Ciolacu: Készen állunk elfogadni az építőipari és mezőgazdasági minimálbérről szóló rendeletet

Agerpres

A kormány készen áll elfogadni az építőipari, valamint a mezőgazdasági dolgozók új minimálbéréről szóló sürgősségi rendeletet - jelentette ki szerdán a miniszterelnök.

Marcel Ciolacu egy Facebook-bejegyzésben arról számolt be, hogy a háromoldalú érdekegyeztető tanács szerdai ülésén megállapodott az építőiparban, valamint a mezőgazdaságban dolgozók új minimálbérének összegéről, amely bruttó 4582 lej, illetve bruttó 3436 lej lesz. "Az érintetteknek megígértük, hogy nem fog csökkenni a bérük az egészségügyi hozzájárulás bevezetésével. A mai megállapodás szavatolja, hogy egy lejt sem veszítenek a nettó fizetésükből" - fogalmazott.

A kormányfő megköszönte a munkáltatói szövetségeknek, hogy megértették "a pillanat fontosságát", és méltányolta a szakszervezetek segítségét a két kulcsfontosságú ágazat minimálbérének megállapításában.

A kabinet készen áll elfogadni az erről szóló sürgősségi rendeletet, hogy amint az államfő kihirdeti a deficitcsökkentő intézkedésekről szóló törvényt, ezek az előírások is léphessenek életbe - tette hozzá Marcel Ciolacu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában