Szolidaritás

2023.10.31. 15:46

Ciolacu a kormány támogatásáról biztosította a Gázai övezetben fogva tartott román állampolgárságú túsz feleségét

Agerpres

Marcel Ciolacu kormányfő kedden a Victoria-palotában fogadta a Gázai övezetben fogva tartott román túsz feleségét.
A kormány közleménye szerint Ciolacu támogatásáról biztosította Ella Haimit, és tájékoztatta, hogy a román kormány és a román állam valamennyi hatósága szoros kapcsolatot tart fenn Izrael Állammal, és mindent megtesz, hogy segítsen mindazoknak, akiknek ez a háború szenvedést hozott.
'Határozottan elítéljük a terrorcselekményeket és a gyermekek, nők és civilek elleni támadásokat. Románia minden erőfeszítése a konfliktus befejezésére és a béke helyreállítására irányul' - fogalmazott Ciolacu a közlemény szerint.
Ella Haimi, a Hamász által a Gázai övezetben fogva tartott román állampolgárságú Tal Haimi felesége a találkozó után azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy 'segítséget', illetve 'információkat' kért férje helyzetét illetően a kormányfőtől, mert azt sem tudja, hogy él-e, vagy már meghalt.
Elmondta továbbá, hogy a beszélgetés során érezte a román miniszterelnök szolidaritását.
Reményét fejezte ki, hogy a Gázai övezetbe hurcolt túszok helyzete mielőbb megoldódik, mielőtt az izraeli fegyveres erők kiterjesztenék hadműveleteiket a térségben.
A kormánypalotában lezajlott találkozón Izrael bukaresti nagykövete, Reuven Azar is jelen volt.
A nagykövet és Ella Haimi hétfőn Nicolae Ciucă szenátusi elnökkel is találkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában