Egészségügy

2023.10.12. 19:08

Ciolacu: 500 millió lejt utalunk ki a tartalékalapból gyógyszerekre és az egészségügyi programokra

Illusztráció

Agerpres

A kormány pénzt utal ki a tartalékalapjából a gyógyszerellátásban jelentkező 'szinkópák' kiküszöbölésére - jelentette be csütörtökön Marcel Ciolacu.
A miniszterelnök a kormányülés elején elmondta: megvitatta a problémát a pénzügyminiszterrel és az egészségügyi miniszterrel, és a jövő héten 500 millió lejt utalnak ki a tartalékalapból gyógyszerekre és az egészségügyi programokra, és további 200 millió lejt a kórházak költségeire.
A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) parlamenti képviselője, Emanuel Ungureanu szerdai sajtótájékoztatóján azt állította, hogy a megyei egészségbiztosító pénztárak több száz gyógyszertárnak nem számolták el az ingyenes és ártámogatott gyógyszerek költségeit.
Az ellenzéki politikus kijelentette, több ezer receptre kiadott gyógyszer árával tartoznak a biztosító pénztárak, és ez 'katasztrófát' jelent többek között a daganatos, diabéteszes vagy szervátültetésen átesett betegeknek. Az orvosságok árának megtérítése sokszor három hónapnál is többet késik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában