Rendezvény

2023.10.02. 13:30

Bukarestben szervezik meg október 19-20-án Közép- és Kelet-Európa első éghajlatváltozási csúcstalálkozóját

Agerpres

Több mint 1500 résztvevőt várnak az október 19-20-i, Bukarestben szervezendő éghajlatváltozási csúcstalálkozóra (Climate Change Summit 2023), amely az első és legnagyobb ilyen jellegű rendezvény Közép- és Kelet-Európában.
A rendezvényen innovátorok, vállalkozók, kutatók, üzleti és munkáltatói szövetségek és civil szervezetek képviselői, kormányzati és közigazgatási tisztségviselők találkoznak egy közös ügy érdekében: megoldásokat keresni az éghajlatváltozás kihívásaira több területen is.
A megnyitót a Nemzeti Operában tartják, ahol több mint 50 romániai és nemzetközi szakember tart beszédet a fenntartható jövőről.
A csúcs második napján konferenciákat, workshopokat és kerekasztal-beszélgetéseket tartanak több mint 20 bukaresti helyszínen a fenntarthatósággal kapcsolatos innovációk, az éghajlat-politika, a zöld beruházások és a körforgásos gazdaság, a természetvédelem és az éghajlatváltozás elleni küzdelemmel kapcsolatos konkrét intézkedések témájában.
'A konferenciák témái között szerepelnek a zöld start-up vállalkozások, az éghajlatváltozás és a mesterséges intelligencia kapcsolódási pontjai, a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok, valamint az energetikai átállás, különös tekintettel a megújuló energiaforrásokra. Ezeken az üléseken vezető szakértők, hatóságok, kutatók és iparági vezetők osztják meg a fenntartható gyakorlatokkal és innovációkkal kapcsolatos meglátásaikat és megoldásaikat a különböző területeken' - olvasható a szervezők hétfői közleményében.
A kerekasztal-beszélgetések adnak lehetőséget a kritikus éghajlat-politikai kérdések célzott és interaktív megvitatására. A román kormány és parlament, az energiaügyi és a környezetvédelmi minisztérium, valamint az üzleti szektor képviselői aktívan részt vesznek ezekben a megbeszélésekben, hozzájárulva az éghajlat-politikák és stratégiák kidolgozásához. A tárgyalt témák között szerepelnek a klímát érintő nemzetközi vállalások, az éghajlatváltozással kapcsolatos jogalkotási megközelítések, az energetikai technológiák kutatása és fejlesztése, valamint a helyi és központi hatóságok szerepe a fenntartható fejlődési célok elérésében.
A Climate Change Summit 2023 rendezvénysorozatot a Social Innovation Solutions szervezi partnerségben a BRD Groupe Societe Generale bankkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában