Statisztika

2023.10.11. 17:34

Az év első nyolc hónapjában közel negyvenezer bejelentés érkezett családon belüli erőszakról

Illusztráció

Agerpres

Országszerte közel negyvenezer panaszt regisztráltak az év első nyolc hónapjában családon belüli erőszak miatt - derült ki szerdán egy dévai rendezvényen, amelyen az ilyen típusú erőszakos cselekmények áldozatainak nyújtott szociális szolgáltatásokat ismertették.
Luminiţa Popescu, a Nők és Férfiak Esélyegyenlősége Országos Ügynökségének (ANES) elnöke kijelentette, a családon belüli erőszak nem magánügy. 'Ez egy közösségi ügy, és erősítenünk kell az áldozatoknak a hatóságokba vetett bizalmát' - mondta.
Beszámolója szerint az ANES-nek az utóbbi három évben sikerült megtripláznia a családon belüli erőszak áldozatainak nyújtott szolgáltatásokat. A 'Vénusz - együtt a biztonságos életért' projektnek 9000 kedvezményezettje volt.
A családon belüli erőszakos cselekmények áldozatainak nyújtott szociális szolgáltatásokat ismertető kampányt a családügyi minisztérium, a Nők és Férfiak Esélyegyenlőségének Országos Ügynöksége és az UNICEF romániai szervezete bonyolítja le. A nyitórendezvényen részt vett Natalia Intotero családügyi miniszter, Anna Riatti, az UNICEF romániai szervezetének képviselője és a helyi hatóságok képviselői is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában