Felmérés

2023.10.03. 09:08

Az Arctic és a Borsec vezeti a legerősebb romániai márkák 2023-as rangsorát

Illusztráció

Agerpres

Az Arctic és a Borsec vezeti idén a legerősebb romániai márkák listáját, míg a tízévesnél fiatalabb márkák rangsorában a Tazz, a Lăptăria cu Caimac és a 5toGo áll az élen - derül ki egy kutatócég és egy üzleti magazin közös felméréséből.
A legerősebb romániai márkákat rangsoroló lista második helyét az eMAG, a harmadikat a Napolact foglalja el. Ezeket követi az Aqua Carpatica, a Bucovina, a Pate Bucegi, a FAN Courier, a Dorna, a Dacia és a Gerovital.
Idén külön rangsorolták a tízévesnél fiatalabb márkákat. A Tazz, a Lăptăria cu Caimac és a 5toGo mellett előkelő helyen szerepel a listán a Fresful, a LaDoiPaşi, az Untold, a Spartan, a Neversea, az Artesana és a Mototol.
A felmérés készítői szerint a megkérdezettek azt mondták, hogy 2023-ban ugyanannyi román márkát/terméket vásároltak, mint tavaly (46 százalék), sokan többet is, mint egy évvel korábban (28 százalék). "Egyre nagyobb a kereslet a román márkák iránt, a megkérdezettek 39 százaléka arra számít, hogy jövőre még több román terméket fog vásárolni" - tették hozzá.
A BrandRO-felmérés készítésekor figyelembe vett szempont a márkák iránti bizalom és az azokhoz való kötődés erőssége volt, a pénzügyi és kereskedelmi mutatókat mellőzték.
A Biz magazin és az Unlock Market Research 14 éve minden évben összeállítja a romániai márkák rangsorát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában