Törvényszék

2023.10.23. 15:10

Alina Gorghiu: Újabb európai elfogatóparancsot adtak ki Mario Iorgulescu ellen

Agerpres

A bukaresti törvényszék új európai elfogatóparancsot adott ki Mario Iorgulescu ellen - közölte hétfőn Alina Gorghiu igazságügyi miniszter, hozzátéve, hogy az olasz hatóságok megvizsgálják a román állam kiadatási kérelmét.
A tárcavezető sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy Mario Iorgulescut múlt szerdán emberölésért, illetve alkohol és kábítószer hatása alatti vezetésért jogerősen 13 év és 8 hónap börtönre ítélte a bukaresti ítélőtábla. A Hivatásos Labdarúgó Liga elnökének, Gino Iorgulescunak a fia 2019-ben halálos kimenetelű balesetet okozott, utána szülei egy magánrepülőn Olaszországba vitték egy magánklinikára.
Gorghiu felidézte, hogy fiatalember ellen a baleset után indított büntetőeljárás során európai elfogatóparancsot adtak ki. Ám akkor már érvényben volt ellene egy másik elfogatóparancs is, korábban ugyanis 3 év szabadságvesztésre ítélték egy másik ügyben jogellenes fogva tartásban való bűnrészességért. A milánói ítélőtábla azonban mindkét elfogatóparancsot elutasította, arra hivatkozva, hogy a fiatalember mentális állapota miatt nem beszámítható - részletezte a miniszter.
Hozzátette: a szerdai jogerős ítélettel újabb fejezet nyílt az ügyben, mert újabb európai elfogatóparancsot adtak ki, amelynek elbírálása ismét egy olasz bíróság hatáskörébe tartozik.
Mario Iorgulescu 2019. szeptember 8-án ivott és kokaint fogyasztott egy mulatságon Tărtăşeşti községben, majd autóba ült, és elindult Bukarestbe. Az ügyészek szerint ekkor a véralkoholszintje 1,96 ezrelékes volt. A fővárosba érve egy kereszteződésben nagy sebességgel áthajtott a piroson, majd a szemközti forgalmi sávra sodródott, és 143 km/h-s sebességgel frontálisan ütközött egy személygépkocsival, amelynek a vezetője, egy férfi, a helyszínen életét vesztette. Mario Iorgulescut 2023. október 18-án ítélték jogerősen 13 év és 8 hónap börtönre emberölésért, illetve alkohol és kábítószer hatása alatti vezetésért. Mivel végig az olaszországi klinikán volt, a büntetőeljárás során az ügyészek és a bírák egyszer sem hallgatták ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában