Légitársaság

2023.10.03. 16:42

A Wizz Air idei nyári járattörlései több tízezer utast érintettek

Illusztráció

Agerpres

Több tízezer utast érintettek a Wizz Air idei nyári problémái, mintegy 20 százalékuk volt romániai - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján a légitársaság vezérigazgatója. Váradi József elmondta, hogy a vállalatnak a nyári hónapokban összesen közel 100 millió euró kártérítést kellett kifizetnie a járattörlések miatt. „Természetesen nem szándékunk a járatok törlése, de ha ezt mégis meg kell tennünk, akkor betartjuk az európai előírásokat, és kártalanítjuk az utasokat. Értékeljük és tiszteletben tartjuk a jogaikat” - mondta a Wizz Air vezetője.
Közlése szerint az utasok kártalanítása 70 százalékban 'gombnyomásra', automatikusan történik, és a vállalat arra törekszik, hogy ezt a folyamatot a lehető legjobban automatizálja. Vannak azonban olyan kártérítésigénylések is, amelyek feldolgozása több időt vesz igénybe - tette hozzá.
Váradi elmondta, hogy szeptemberben egyetlen romániai járatát sem törölte a légitársaság, a június és a július voltak a problémás hónapok. De a Wizz Air időközben be is fektetett a járattörlések elkerüléséért, 300 millió euróból a nyár eleji ötről nyolcra növelték a tartalék repülőik számát, illetve bővítették a szükség esetén bevethető utaskísérők és pilóták számát is, ami szintén anyagi erőfeszítésekkel járt - részletezte. Hozzátette, hogy a légitársaság önálló logisztikai bázist is létrehozott Bukarestben, így már nem kell Lengyelországból alkatrészeket hozatni a repülőik karbantartásához. Emellett optimizálták a járatok menetrendjét, és háromról ötre növelték a telefonos ügyfélszolgálatuk számát. A problémák nem szűntek meg teljesen, de a vállalat már nem szembesül a júniusi és júliusi helyzettel - összegzett Váradi József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában