Kedvezmény

2023.10.17. 17:06

A margarin, a tejföl, az élesztő és a kalács is felkerül a korlátozott árú alapélelmiszerek listájára

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

A kormány három hónappal meghosszabbítja az alapélelmiszerek árrésének korlátozását, és tekintettel az év végi ünnepekre, bővíti a korlátozott árú termékek listáját - tájékoztatott kedden a mezőgazdasági minisztérium. A közlemény szerint Florin Barbu tárcavezető a feldolgozóipar képviselőivel és a kereskedőkkel egyeztetett a hosszabbításról.
A miniszter kifejtette, hogy a kormány intézkedése hatékonynak bizonyult, mert sikerült megállítani az élelmiszerek drágulását. Közlése szerint abban állapodtak meg a feldolgozóipar képviselőivel és a kereskedőkkel, hogy a korlátozott árrésű alapélelmiszerek listáját többek között a következő termékekkel bővítik: rizs, paradicsompüré, margarin, tejföl, élesztő, kalács, savanyú káposzta és fokhagyma. A mezőgazdasági minisztérium közleménye szerint a lista bővítéséről szóló jogszabályt rövidesen elfogadja a kormány. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában