Támogatás

2023.10.18. 14:21

A képviselőház elfogadta az élelmiszer-utalványok folyósításának meghosszabbítását

Illusztráció

Agerpres

A képviselőház szerdán döntő házként elfogadta a 250 lejes szociális utalványok folyósításának év végéig való meghosszabbításáról szóló sürgősségi rendeletet jóváhagyó törvénytervezetet.
A jogszabályjavaslat elfogadását 215 képviselő támogatta, 38-an tartózkodtak.
A 2022/63-as sürgősségi kormányrendeletet módosító és kiegészítő rendeletet jóváhagyó tervezet előírja, hogy a Támogatás Romániának program keretében a rászoruló személyeknek ideiglenes jelleggel kéthavonta folyósított 250 lejes élelmiszersegély folyósítását 2023 végéig meghosszabbítják.
A szociális kártyákra utalt összeggel kizárólag alapélelmiszerek és meleg étel vásárolható.
Jogosultak a szociális támogatásra az 1700 lejnél kisebb összegű nyugdíjban részesülők, azok a fogyatékkal élő személyek, akiknek a jövedelme nem éri az 1700 lejt, azok a legalább kétgyermekes családok, amelyekben az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 675 lejt, azok az egyszülős családok, amelyekben az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 675 lejt, továbbá a 2001/416-os törvény alapján szociális segélyben részesülők, valamint a hajléktalan személyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában