Vizsgálat

2023.09.13. 14:10

Védelmi minisztérium: Vélhetően egy drón maradványait észlelték Tulcea megyében

Agerpres

Egy drónból is származhattak azok a maradványok, amelyeket a Tulcea megyei Nufărul és Victoria település térségében észleltek a román légierő egyik IAR 330 Puma helikopteréből - számolt be a védelmi minisztérium.
Korábban a Tulcea megyei katasztrófavédelem közölte: hajnali 5 óra körül két bejelentést kaptak helybéliek részéről arról, hogy az Ukrajna elleni orosz dróntámadás során dróndarabok csapódhattak be romániai területre.
A katasztrófavédelem jelzésére a védelmi minisztérium illetékesei megkezdték a Nufărul, Malcoci és Valea Nucarilor település körüli terület átvizsgálását. Nem sokkal később arról számoltak be, hogy Nufărul és Victoria térségében vélhetően egy drón maradványait észleltek egy IAR 330 Puma helikopterből. Az eljárásnak megfelelően szakembereket küldtek a helyszínre az előzetes vizsgálat elvégzésére és a szakértői értékeléshez szükséges bizonyítékok gyűjtésére - jelentette a védelmi tárca.
Szerdára virradóra újabb dróntámadások érték az ukrán-román határ közelében fekvő Izmajil és Reni kikötőjét. A támadás során a romániai hatóságok RO-ALERT üzenetben figyelmezették a veszélyre a Tulcea megyei Isaccea város és további hét község lakosságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában