Bővítés

2023.09.19. 14:44

Sürgősségi eseteket ellátó osztályt hoznak létre a kolozsvári járványkórházban

Sürgősségi eseteket ellátó osztályt hoznak létre a kolozsvári járványkórházban - jelentette be kedden a Kolozs megyei tanács.

Agerpres

A megyei önkormányzat közleménye szerint erre főként azért van szükség, mivel a kórház ügyeletén naponta 80-100 személy jelentkezik különböző járványos betegségek tüneteivel, háziorvosi beutaló nélkül, és sürgősségileg meg kell vizsgálni őket. Nagy részüknek az orvosi vizsgálaton kívül labor- és/vagy röntgenvizsgálatra is szüksége van, és ezek elvégzése végett jelenleg átirányítják őket más kórházak sürgősségérre.
A megyei tanács fennhatósága alá tartozó klinikai járványkórház megkapta a sürgősségeket fogadó egység létrehozására az engedélyt az egészségügyi tárcától.
'Fontos számunkra, hogy a polgárok többé ne vesztegessék az időt mindenféle papírmunkával, és ne kelljen a kórházfolyosókon álldogálniuk, vagy egyik egészségügyi intézményből a másikba menniük. Egyszerűsítjük az átfogó orvosi szolgáltatásokhoz való hozzáférést' - idézi a közlemény Alin Tişe megyei tanácselnököt.
A megyei önkormányzat szerint a kolozsvári járványkórház járóbeteg-rendelő központja az országban a legnagyobb és legkomplexebb, felnőtteket és gyerekeket is fogad, és öt orvosi laboratóriummal rendelkezik. A kórházi részlegen pedig évente körülbelül 7000 több napra beutalt pácienst kezelnek, a napi kórházi beutaló alapján ápolt betegek száma pedig eléri az évi 15.000-et.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában