Statisztika

2023.09.02. 12:28

STS: volt olyan nap, amikor percenként átlagban 23 segélykérés érkezett a 112-es számra

Illusztráció

Agerpres

Júniustól augusztusig több száz hívás érkezett a 112-es segélyhívó számra az ország nyaralóhelyeiről - tájékoztatott szombaton a Különleges Távközlési Szolgálat (STS).

A közlemény szerint 743 hívás a hegyekben kiránduló turistáktól érkezett. Ezek közül 13 esetben magaslatról lezuhant személyekhez, 193 esetben pedig eltévedt személyekhez kértek segítséget. A STS diszpécserei mindegyik esetben riasztották a vészhelyzetek kezelésében illetékes intézményeket, a hegyimentőket, a mentőszolgálatot, a katasztrófavédelmet, a rendőrséget és a csendőrséget.

A nyár folyamán 231 segítségkérés érkezett a 112-es számra a tengerpartról fuldokoló személyek miatt. A legtöbb ilyen esetet Mamaián jegyezték.

A közlemény szerint három hónap alatt, június elsejétől augusztus 31-ig a STS diszpécserei összesen 3.014.806 hívást kezeltek, amelyek 51,29 százaléka sürgősségi eset volt. A nyár legmegterhelőbb napja június 23. volt a diszpécserszolgálat számára, amikor percenként átlagban 23 hívás érkezett a 112-es számra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában