Bértörvény

2023.09.13. 14:59

Munkaügyi minisztérium: Folyamatban van az új közalkalmazotti bértörvény tervezetének kidolgozása

Agerpres

A munkaügyi minisztérium szerdán közölte, hogy folyamatban van az új közalkalmazotti bértörvény tervezetének kidolgozása a Világbank szakértőinek segítségével.
A tájékoztatás szerint a közintézmények és a közalkalmazottak szakszervezetei javaslatokat tettek a béregyenlőtlenségek felszámolására, és jelenleg is átfogó konzultációk zajlanak a jogszabályjavaslatról.
A tárca közölte azt is, hogy Simona Bucura-Oprescu munkaügyi miniszter tárgyalt a tervezetről a közigazgatásban dolgozók képviselőivel. A találkozón a szakszervezeti vezetők mellett jelen voltak az elnöki hivatal, a parlament, a miniszterelnöki kancellária, a kormányfőtitkárság és az illetékes minisztériumok képviselői is.
'Ez nem egy olyan találkozó, amellyel ki akarjuk pipálni, hogy láttuk egymást. Fontos, hogy megismerjük az önök konkrét problémáit, és megoldásokat találjunk rájuk. Valódi konzultációt szeretnék, amelynek eredményeként egy olyan igazságos és méltányos törvény születik, amely jutalmazza a munkát és a teljesítményt, növeli a versenyképességet és csökkenti az eddigi egyenlőtlenségeket' - nyilatkozta a megbeszélésen a miniszter. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában