Közlemény

2023.09.04. 16:05

Ludovic Orban: A Jobboldal Ereje bizalmatlansági indítvány benyújtására készül

Agerpres

Bizalmatlansági indítványt nyújt be a Jobboldal Ereje párt 16 parlamenti képviselője a Ciolacu-kormány ellen - közölte hétfőn Ludovic Orban pártelnök.
Az ellenzéki alakulat országos tanácsa hétfői ülésén szabta meg a törvényhozási prioritásait és fogalmazta meg álláspontját a kormánynak arról a szándékáról, hogy parlamenti felelősségvállalással fogadtassa el a deficitcsökkentő intézkedésekról szóló tervezetét.
Orban közölte, a Jobboldal Erejének országos tanácsa megbízta törvényhozóit, hogy a kormány ellen kezdeményezzenek bizalmatlansági indítványt, és támogassák más pártok hasonló kezdeményezéseit is.
Az ellenzéki alakulat elnöke szerint a kormány 'improvizációs politikát' folytat, amely nélkülöz 'minden elképzelést és tervet', tönkreteszi a gazdaságot és súlyos társadalmi problémákat idéz elő. 'A Ciolacu-kormányt örök szabadságra kell küldeni, mert képtelen megoldani Románia és a román állampolgárok nagy problémáit' - jelentette ki.
Hozzátette, a pártja által benyújtott bizalmatlansági indítvány lehetőséget nyújt majd a Szociáldemokrata Párt politikájával elégedetlen liberális politikusoknak, hogy a megszavazásával kifejezzék a nemtetszésüket.
A Jobboldal Ereje törvényhozási prioritásai között említette Orban, hogy 'minden alkotmányos és törvényes eszközzel' igyekeznek eltöröltetni a 16-os kormányrendelettel bevezetett intézkedéseket, többek között a borravaló és a részmunkaidő megadóztatását. Ezek ugyanis szerinte többet ártottak a román gazdaságnak, mint amennyit használtak, és a Ciolacu-kormány tervezett deficitcsökkentő intézkedései további negatív következményekkel járnak majd - érvelt az ellenzéki politikus.
A párt másik fontos célkitűzése a különnyugdíjak felszámolása, illetve járulékalapúvá tétele, valamint a közalkalmazottak érdemalapú bérezésének bevezetése - mondta Ludovic Orban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában