Mentés

2023.09.08. 09:15

Két román állampolgár csónakja megfeneklett az ukrán partoknál a Dunán

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

A Duna Chilia-ágának ukrán partjainál zátonyra futott csütörtökön két román állampolgár csónakja, a hatóságoknak majdnem kilenc órába telt, amíg vissza tudták őket hozni Romániába.
Az incidenst egy halász jelentette csütörtök délelőtt 11.30 óra körül a hatóságoknak, és miután megerősítést nyert, hogy a csónak valóban megfeneklett az ukrán partoknál a Chilie Veche községhez tartozó Tatanir településsel szemközt, a parti őrség munkatársai elkezdték a tárgyalásokat az ukrán hatóságokkal a két román állampolgár - vélhetően turisták - román területre való vissza hozataláról.
A parti őrség csütörtök esti tájékoztatása szerint az ukrán hatóságok este 9 óra körül fejezték be a két személy román területre való átviteléhez szükséges iratok kiállítását, így a román határrendészek áthozták őket a hazai partra. A hatóságok szerint a megfeneklett csónak az ukrán parton maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában