Csatlakozás

2023.09.19. 14:13

Kelemen Hunor: Az Európai Bizottságnak jobban kellene tudni befolyásolni Ausztria magatartását Schengen-ügyben

Agerpres

Az Európai Bizottságnak jobban kellene tudni befolyásolni Ausztria magatartását a schengeni övezet bővítésével kapcsolatban - jelentette ki a sajtónak Kelemen Hunor kedden a parlamentben, miután találkozott Marcel Ciolacu miniszterelnökkel.
A RMDSZ elnöke elmondta, tekintve, hogy Románia schengeni csatlakozását az Európai Bizottság, az Európai Parlament és a tagállamok többsége egyaránt támogatja, 'elfogadhatatlan, amit Ausztria tesz Romániával'. Emlékeztetett arra, hogy az ország 12 éve eleget tesz a feltételeknek.
A politikus kifejtette, senkit nem győznek meg Bécsnek azok az érvei, miszerint Románia csatlakozása súlyosbítaná a migrációs helyzetet, és a schengeni övezet informatikai rendszere működésképtelen. Hozzátette, jóval határozottabb fellépéssel kell érvényt szerezni Románia érdekeinek.
Marcel Ciolacu kormányfő kedden a parlamentben találkozott az RMDSZ elnökével és frakcióival. Politikai források szerint a miniszterelnök részletesen tájékoztatta az RMDSZ képviselőit és szenátorait azokról a fiskális intézkedésekről, amelyekért a kormány felelősséget készül vállalni a parlament előtt.
A megbeszéléseken Marcel Ciolacu mellett részt vett Marcel Boloş pénzügyminiszter és Marian Neacşu kormányfőhelyettes is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában