Egészségügyi minisztérium

2023.09.29. 17:39

Jövőtől ültetik gyakorlatba a szív- és érrendszeri betegségek elleni küzdelem országos stratégiáját

Agerpres

Az egészségügyi minisztérium a kardiológia, a neurológia, az idegsebészet, a fizikoterápia és az orvosi rehabilitáció szakmai társaságainak elismert szakértőivel közösen kezdeményezte a kardiovaszkuláris és agyi érrendszeri betegségek elleni küzdelem országos stratégiáját, amelyet a jövő évtől kell gyakorlatba ültetni.
A stratégia fő célkitűzése, hogy 2030-ra csökkentse a szív- és érrendszeri, valamint az agyi érrendszeri betegségek okozta elkerülhető halálozást.
A minisztérium Facebookon tájékoztatott arról, hogy a stratégia kulcsfontosságú eszköz a felsorolt betegségek elleni küzdelem hatékonyságának fokozásához és ahhoz, hogy a páciensek magasan képzett egészségügyi szolgáltatásokhoz férjenek hozzá.
'A stratégia célja, hogy felmérje a szív- és érrendszeri és agyi érrendszeri betegségek gyakoriságát és hatásait a romániai lakosság körében, megelőzési programokat dolgozzon ki, bővítse a beavatkozó neurológiával foglalkozó szakemberek számát, kiterjessze a stroke-központok országos hálózatát, és országszerte növelje a neurológiai rehabilitációs szolgáltatásokhoz való hozzáférést' - közölte a minisztérium.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában