Nyaralás

2023.09.06. 17:51

Idén nyáron átlagban 546 euróba került két személynek az üdülés a román tengerparton

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

Idén egy nyaralás két személy részére a román tengerparton átlagban 546 euróba került, az üdülés átlagos időtartama 4,8 éjszakára tehető - derül ki egy belföldi nyaralásokra szakosodott utazásszervező szerdán közzétett adataiból. A Litoralulromanesc.ro szerint az idei tengerparti üdülés átlagos költségvetése hasonló volt a tavalyihoz. Idén a foglalások 26 százalékát vakációs utalványokkal fizették ki.
Az adatokból kiderül, hogy a tengerparti tartózkodásuk végén visszajelzést megfogalmazó közel 12.000 turista a szállodák tisztaságát az 1-től 10-ig terjedő skálán 8,59-re, a szolgáltatásokat 8,28-ra, a szálloda elhelyezkedését 8,99-re, a szállodai személyzet hozzáállását 8,56-ra, a minőség-ár arányt 8,15-re, a szálláshelyek felszereltségét 7,82-re értékelte.
Ugyanakkor a turisták véleménye az utazásszervező tanácsadóiról és a velük való kommunikációról az összes vizsgált kategóriában - azaz válaszkészség, udvariasság, a tájékoztatás minősége, az eljárás és az ajánlattétel - tekintetében meghaladja a 9-es átlagot.
A román tengerparton üdülőknek több mint 36 százaléka érkezett a fővárosból idén nyáron. A második helyen Prahova megye áll 5,92 százalékkal, a harmadikon pedig Kolozs megye 5,27 százalékkal. Tulcea, Ialomiţa, Mehedinţi és Szilágy megyéből érkezett a legkevesebb turista a román tengerpartra, arányuk összesítve nem éri el a 2 százalékot.
A felmérés szerint a tengerpartra érkezők turisták 68 százaléka családi nyaraláson vett részt, a vendégek 22 százalékát párok alkották. Ami az életkort illeti, a turisták 41,9 százaléka 25 és 44 év közötti volt, 28 százaléka 45 és 54 közötti, 12 százaléka pedig 55 és 64 év közötti.
A Litoralulromanesc.ro szerint egyes turisták már most érdeklődnek a jövő nyári fekete-tengeri nyaralások iránt. A legtöbb ajánlat szeptember végén lesz elérhető a 'Korai foglalás' programon keresztül, amely akár 50 százalékos árkedvezményt biztosít, és lehetővé teszi a megvásárolt üdülési csomag részletekben történő kifizetését is - mutat rá az utazásszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában