UNTRR

2023.09.25. 17:30

Fuvarozók: Az utóbbi időszakban történt súlyos balesetek a hazai utak közlekedésbiztonságának hiányosságait mutatják

Agerpres

Az utóbbi időszakban történt súlyos autóbalesetek a hazai utak közlekedésbiztonságának hiányosságait mutatják, ezért a közúti fuvarozók konkrét, összehangolt és fenntartható intézkedések meghozatalára szólítják fel a hatóságokat - közölte hétfőn a Romániai Közúti Fuvarozók Országos Szövetsége (UNTRR).
A munkáltatói szervezet által kért intézkedések között szerepel a közúti infrastruktúra fejlesztése, a tehergépkocsik biztonságos és védett parkolóhelyeinek kialakításához szükséges források elkülönítése, valamint a fuvarozás uniós követelményeinek átültetése a román jogba.
Az UNTRR kéri továbbá, hogy a parlament mielőbb ültesse át a román jogba az egyes közúti árufuvarozást vagy személyszállítást végző járművek vezetőinek alapképesítéséről és továbbképzéséről szóló 1022/2561-es számú uniós irányelvet is.
A listájukon szerepel a munkaerő hiányának enyhítése az EU-n kívüli hivatásos járművezetők romániai alkalmazásának megkönnyítésével, a határátkelőhelyek infrastruktúrájának korszerűsítése, illetve sürgős intézkedéseket kérnek a határon való várakozási idő csökkentésére és a forgalom lebonyolításának megkönnyítésére.
A fuvarozók szerint a balesetek megelőzéséhez fenntartható intézkedésekre van szükség. 'Romániának túl kell lépnie a vadkapitalizmus korszakán, és az egészséges fejlődés érdekében a fenntarthatóság útjára kell lépnie' - olvasható a közleményükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában