Robbanás

2023.09.21. 10:14

FRISSÍTVE | Gázrobbanás a moldvai autópálya építőtelepén: négy személy meghalt, öten megsérültek

Agerpres

Négyen meghaltak és öt személy megsérült csütörtök hajnalban, miután felrobbant egy gázvezeték Călimăneşti térségében - tájékoztatott a Vrancea megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU).
A szerencsétlenség a moldvai autópálya építőtelepén történt. A robbanás helyszínén négy elszenesedett holttestet találtak a katasztrófavédelem munkatársai - nyilatkozta a Vrancea megyei ISU szóvivője.
Florin Olaru elmondta, hogy az égési sérüléseket szenvedett öt személyt az adjudi kórházba vittek. Kettőnek az állapota súlyos, őket később a SMURD mentőhelikopterével bukaresti kórházakba szállították. A 61 és az 53 éves férfi testfelületének 65, illetve 40 százaléka égett meg.
Az áldozatok a moldvai autópálya építőtelepén dolgoztak, amikor a robbanás történt.
A hatóságok csütörtökön 1 óra 30 perckor vörös jelzésű akciótervet léptettek életbe. A robbanás okozta lángokat három óra alatt sikerült eloltani. A helyszínre több tűzoltóautót és SMURD-egységet küldött a katasztrófavédelem.
A robbanás Focşani, Adjud és Odobeşti gázellátását nem érintette. 

Részvét

Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter csütörtök reggel kijelentette, állandó kapcsolatban áll a Vrancea megyei Călimăneşti térségében történt gázrobbanás utáni beavatkozásban részt vevő hatóságokkal és az érintett autópálya-építő cég képviselőivel.
A tárcavezető Facebook-bejegyzésében részvétét fejezte ki a robbanásban meghalt négy munkás hozzátartozóinak.
Négyen meghaltak és öt személy megsérült csütörtök hajnalban, miután felrobbant egy gázvezeték a Vrancea megyei Călimăneşti térségében. A szerencsétlenség a moldvai autópálya építőtelepén történt. A robbanás helyszínén négy elszenesedett holttestet találtak a katasztrófavédelem munkatársai. A sérültek közül kettőnek súlyos az állapota.

Vizsgálat

Az A7-es autópálya építőtelepén végzett munkálatok idézték elő a Călimăneşti térségében történt gázrobbanást - közölte a helyszíni vizsgálat után a Vrancea megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU).
Florin Olaru szóvivő tájékoztatása szerint a munkálatok közben megrepedt a földgázszállító vezeték, majd a mechanikus szikrák robbanást idéztek elő, amelyet tűz követett.
A hatóságok csütörtökön 1 óra 30 perckor vörös jelzésű akciótervet léptettek életbe, miután felrobbant egy gázvezeték Călimăneşti térségében A robbanás okozta lángokat három óra alatt sikerült eloltani.
A szerencsétlenség az Erdélyt Moldvával összekötő autópálya építőtelepén történt. A robbanás helyszínén négy elszenesedett holttestet találtak a katasztrófavédelem munkatársai, öt személy pedig megsérült. Ketten - egy 61 és egy 53 éves férfi - testük 65, illetve 40 százalékán szenvedtek égési sérüléseket, őket helikopterrel bukaresti kórházakba szállították.

Eljárás

Büntetőeljárást indított a Vrancea megyei ügyészség a Călimăneşti-en csütörtök hajnalban történt gázrobbanás ügyében.
Az ügyészek gondatlanságból elkövetett emberölés, gondatlanságból elkövetett testi sértés, rongálás, a munkavédelmi előírások megszegése és munkavédelmi intézkedések elmulasztása miatt vizsgálódnak - közölte csütörtökön a Vrancea megyei rendőrség szóvivője, Paula Enache.
A helyszínen szakértők dolgoznak a robbanás okainak feltárásán.
A hatóságok csütörtökön 1 óra 30 perckor vörös jelzésű akciótervet léptettek életbe, miután felrobbant egy gázvezeték Călimăneşti térségében. A robbanás helyszínén négy elszenesedett holttestet találtak a katasztrófavédelem munkatársai, öt személy pedig megsérült. Ketten - egy 61 és egy 53 éves férfi - testük 65, illetve 40 százalékán szenvedtek égési sérüléseket, őket helikopterrel bukaresti kórházakba szállították.
A robbanás okozta lángokat három óra alatt sikerült eloltani.
A szerencsétlenség az Erdélyt Moldvával összekötő autópálya építőtelepén történt.
A katasztrófavédelem szerint a munkálatok közben megrepedt a földgázszállító vezeték, majd a mechanikus szikrák robbanást idéztek elő, amelyet tűz követett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában