Segítségnyújtás

2023.09.18. 14:59

DSU: További két repülőgép indult el Líbiába segélyszállítmányokkal

A román légierő további két gépe indult el hétfőn humanitárius segélyszállítmánnyal a líbiai Bengáziba - jelentette be a belügyi katasztrófavédelmi főosztály (DSU).

Forrás: Facebook/DSU

Agerpres

A DSU Facebook-oldalán közzétett tájékoztatás szerint az otopeni-i 90-es légi bázisról felszállt repülőgépek a Daniel trópusi vihar által előidézett áradások sújtotta líbiai lakosságnak visznek vizet, zöldségkonzerveket és tábori felszereléseket. A két gép egyenként 8,5 tonna segélyt szállít.
A Románia által ingyenes nemzetközi segítségként küldött segélyszállítmány első részletével szombat reggel szállt fel a légierő egyik gépe az otopeni-i 90-es légi bázisról.
A védelmi tárca szombati közleménye szerint az 55 tonna, élelmiszerekből és tábori felszerelésből álló segélyt hat szállítmánnyal juttatják el Líbiába.
Románia az uniós polgári védelmi mechanizmus keretében siet Líbia segítségére, amelynek partjaira szeptember 10-én csapott le a Daniel trópusi vihar, miután korábban Görögországon, Bulgárián és Törökországon is végigsöpört.
Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) Titkárságához tartozó Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala (OCHA) - amely a vészhelyzetekre való közös válaszadást felügyeli - szerint a vihar által leginkább sújtott líbiai városban, Darna kikötővárosban, közel 11.300 halottról érkezett jelentés - tájékoztatott a DPA.
Az OCHA szerint ugyanakkor 10.100 személyt eltűntnek nyilvánítottak Darnában, az ország keleti felében pedig a becslések szerint további 170 ember vesztette életét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában