Adózás

2023.09.04. 15:32

Drulă (USR): Ebben a parlamenti ülésszakban prioritásként fogjuk kezelni az adóemelések megakadályozását

Agerpres

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elsődleges célja az lesz az őszi parlamenti ülésszakban, hogy küzdjön a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) önkényes adóemelési tervei ellen - jelentette ki hétfőn Cătălin Drulă.
Az USR elnöke a parlament épületében tartott sajtótájékoztatóján elmondta, az elmúlt hónapok tragédiái arra engednek következtetni, hogy a román állam képtelen ellátni alapvető feladatait, nem nyújt a polgároknak sem biztonságot, sem megfelelő egészségügyi ellátást, sem egy olyan ellenőrzési rendszert, amelyik megakadályozza, hogy a kormánypártok klientúrája "LPG-bombákat" birtokoljon.
Az ellenzéki politikus bírálta Marcel Ciolacu miniszterelnököt, mert a mandátuma átvétele óta eltelt három hónapban nem törölt el egyetlen fölösleges költségvetési kiadást sem, és nem szüntetett meg egyet sem a klientúra számára fenntartott zsíros állami állások közül.
Drulă kijelentette, a Ciolacu-kormány semmiféle intézkedést nem tett a költségvetésen tátongó 'hatalmas rés" betömésére, ami a PSD és a PNL kétévi kormányzásának eredménye.
'Beszéltek a különnyugdíjakról, de az összes különnyugdíj érintetlen maradt. Nicolae Ciucă úrnak továbbra is 18.000 lej a juttatása, ami a romániai járulékalapú nyugdíjak átlagának csaknem a tízszerese. Bejelentették, hogy rendkívüli parlamenti ülésszakot hívnak össze a különnyugdíjak megszüntetésére, de ez nem történt meg' - sorolta az USR elnöke.
Drulă ugyanakkor bejelentette, ha a kormány a parlament előtti felelősségvállalással fogadtatja el az adók növelésére vonatkozó tervezetet, az USR bizalmatlansági indítványt fog benyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában