Ítélőtábla

2023.09.27. 13:45

Csütörtökre halasztották Dumitru Buzatu fellebbezésének tárgyalását

Agerpres

A iaşi-i ítélőtábla szerdán elhalasztotta Dumitru Buzatu fellebbezésének tárgyalását, amelyet az előzetes letartóztatása ellen nyújtott be Vaslui megye tanácsának tisztségéből felfüggesztett elnöke.
A tárgyalás elhalasztását a politikus ügyvédje kérte, arra hivatkozva, hogy nem volt ideje tanulmányozni a vesztegetés elfogadásával gyanúsított védence elleni nyomozati anyagot. A bíróság csütörtök 13 órára tűzött ki új időpontot.
Daniel Atasiei ügyvéd a sajtónak elmondta, hogy eddig nem tudott hozzáférni a nyomozati anyaghoz, így csak a sajtóba kiszivárgott információk alapján tudta meg, hogy milyen bizonyítékokkal támasztja alá az ügyészség a korrupció gyanúját. A bíróság csak kedden hagyta jóvá, hogy megkapja az aktákat, és 24 óra áll most a rendelkezésére tanulmányozni ezeket - tette hozzá.
Az ügyvéd közölte azt is, hogy Dumitru Buzatut nem hallgatta meg a bíróság, a keddi tárgyaláson csak eljárásrendi kérdésekről esett szó.
Dumitru Buzatut szombat reggel vették őrizetbe a korrupcióellenes ügyészek, miután tetten érték, amint 1,25 millió lej csúszópénzt fogadott el, hogy hozzásegítsen egy céget egy útfelújítási munkálatokról szóló szerződéshez. A pénzt egy étteremben vette át, és az autója csomagtartójában találták meg az ügyészek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában