Határozat

2023.09.28. 08:20

Ma fogadja el a kormány a minimálbér 3300 lejre emeléséről szóló sürgősségi rendeletet

Forrás: Facebook/Marcel Ciolacu

Agerpres

Csütörtöki ülésén sürgősségi rendeletet fogad el a kormány a minimálbér 3300 lejre emeléséről - jelentette be szerdán a miniszterelnök.
Marcel Ciolacu a Digi24 televíziónak nyilatkozva elmondta, a sürgősségi kormányrendelet értelmében a bruttó minimálbér összege a jelenlegi 3000 lejről 3300 lejre nő. Ugyanakkor egy határozattal 4000 lejről 4500 lejre emelik a minimálbért az építőipari ágazatban, így a kormányfő szerint a munkavállalók "nem fogják megérezni" az egészségbiztosítási járulék fizetésének újbóli bevezetését, amelyet a deficitcsökkentő intézkedéscsomag tervezete ír elő.
A kormányfő beszélt arról is, hogy az üzleti szféra és a szakszervezetek javaslatot tettek a szakmai kategóriák szerint differenciált minimálbér bevezetésére, amelyet jó ötletnek tart. "Igaz, némileg liberális a megközelítés, de illeszkedik a gazdasági valóságba. Megkezdjük a párbeszédet erről" - szögezte le Marcel Ciolacu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában