Deficitcsökkentés

2023.09.27. 18:09

Ciolacu: nem akarjuk sem felszámolni, sem államosítani a nyugdíjrendszer kettes pillérét

A kormánynak nem áll szándékában sem felszámolni, sem államosítani a nyugdíjrendszer kettes pillérét - jelentette ki szerdán a miniszterelnök.

Agerpres

Marcel Ciolacu rámutatott, mivel a kormány felelősséget vállalt a parlamentben a deficitcsökkentő intézkedések törvénytervezetéért, az eljárás értelmében a tervezethez benyújtott módosító javaslatokat is a kabinetnek kellett jóváhagynia. A nyugdíjrendszer kettes pillérét érintő módosító indítvány nem került a kormány elé - szögezte le a miniszterelnök. Elmondása szerint nem is tárgyalt erről a témáról Nicolae Ciucă liberális pártelnökkel, így nem is születhetett semmiféle politikai döntés a kettes pillérrel kapcsolatban.
Arra a felvetésre, hogy értesülések szerint a pénzügyminisztérium egyik államtitkára fogalmazta meg ezt a javaslatot, a kormányfő azt mondta, senkinek nem foghatja be a száját, "mindenkinek jogában áll véleményt nyilvánítani, anélkül, hogy máglyán égetnék el emiatt". "A politikai döntéseket a politikai döntéshozók hozzák meg. (...) Világosan kijelenthetem, hogy nem akarjuk sem felszámolni, sem államosítani a nyugdíjrendszer kettes pillérét" - fogalmazott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában