Utalványok

2023.09.08. 15:00

Ciolacu kizártnak tartja, hogy jövőtől megszűnjenek a vakációs utalványok a közszférában

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

Marcel Ciolacu miniszterelnök pénteken kijelentette, kizártnak tartja, hogy jövő évtől felfüggesszék az üdülési utalványok biztosítását a közalkalmazottak számára. „Kizártnak tartom, hogy jövőre megszüntessük a vakációs utalványokat” - nyilatkozta Ciolacu a pénteki kormányülés előtt. A kormányhoz közeli források szerint a deficitcsökkentő intézkedéscsomagról jövő héten tárgyal a koalíció.
Kedden a miniszterelnök azt mondta, a kormány még ebben a hónapban felelősséget fog vállalni a parlament előtt a közigazgatási reformot, az adóelkerülést megelőző intézkedéseket, illetve az adóügyi módosításokat tartalmazó tervezetcsomagért. A kormányfő tájékoztatása szerint a tervezetcsomagon még dolgoznak, de amint elkészül, közvitára bocsátják, és szeptember végéig lezajlik a teljes eljárás, a parlament előtti felelősségvállalást is beleértve.
Azt is leszögezte, hogy az intézkedéscsomag nem tartalmaz megszorító intézkedéseket, viszont azt be kell látni, hogy a nagyon magas fizetésű közalkalmazottak nem kaphatnak vakációs utalványt is. Ezért vezetik be azt a korlátozást, hogy az utalványra csak a nettó 8000 lejnél kisebb fizetésű alkalmazottak legyenek jogosultak - magyarázta. „Én azt láttam a törvénytervezetben, hogy a fizetések emelkedni fognak, és nincs semmiféle megszorítás. Minden alkalommal elmagyarázom, hogy Románia tanult a korábbi válságból, amikor a bércsökkentésekkel nagy hibát követett el a kormány. Azonban véleményem szerint a nagyon magas fizetésű közalkalmazottak nem részesülhetnek üdülési utalványokban, mint az a közel 1,6 millió romániai, aki minimálbérért dolgozik. De megszorításokat nem láttam” - nyilatkozta akkor Ciolacu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában