Tűzoltók napja

2023.09.13. 13:11

Ciolacu: A tűzoltók számtalan beavatkozása nem kerül be a hírekbe

Forrás: gov.ro

Agerpres

A tűzoltók gyakran avatkoznak be határhelyzetekben, problémákat oldanak meg, de ezek a beavatkozások nem kerülnek be a hírekbe - jelentette ki szerdán Marcel Ciolacu.
A miniszterelnök a román tűzoltók napja alkalmából mondott beszédet Bukarest negyedik kerülete új tűzoltóállomásának avatóünnepségén.
A kormányfő a crevediai tragédiára utalva elmondta, hogy a tűzoltók munkája csak akkor éri el a sajtó ingerküszöbét, amikor a beavatkozásukkal egy szerencsétlenség következményeit próbálják mérsékelni és az emberi áldozatok számának növekedését korlátozni. Emlékeztetett arra is, hogy a román tűzoltók külföldi küldetésekben is rendszeresen helytállnak.
'Megtiszteltetés számomra, hogy ma itt lehetek. Azt hiszem, ez az első tűzoltóállomás, amely az elmúlt 40 évben épült, de nemcsak Bukarestben, hanem Romániában' - jelentette ki Ciolacu.
Megjegyezte, hogy ez az első olyan tűzoltóegység az országban, amelyik oktatási célokat is szolgál. 'A fiatalok és a gyerekek idejöhetnek megtanulni, hogyan kell vészhelyzetben helyesen reagálni. A megelőzés és az oktatás életeket ment" - hangsúlyozta a miniszterelnök. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában