Adózás

2023.09.19. 16:05

Cătălin Drulă: Az USR bizalmatlansági indítványt nyújt be a deficitcsökkentő intézkedések miatt

Agerpres

Bizalmatlansági indítványt fog benyújtani a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) a deficitcsökkentő intézkedések miatt, amelyeket a kormány parlamenti felelősségvállalással tervez elfogadni - jelentette be kedden az ellenzéki párt elnöke.
Cătălin Drulă azt mondta, az adóemelés kezdeményezésére számítani lehetett a Szociáldemokrata Párttól (PSD) és vezetőjétől, Marcel Ciolacutól, mert a PSD 'szocialista párt'. A PSD azonban nem tudná megvalósítani tervét a liberális párti pénzügyminiszter, Marcel Boloş és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) cinkossága nélkül, amely ezzel megszűnik jobboldali pártnak lenni, mert baloldali, szocialista politikákat folytat - jelentette ki a parlament épületében nyilatkozó Drulă.
Az USR elnöke szerint a kormány a tervezett deficitcsökkentő intézkedésekkel súlyos csapást mér a román gazdaságra, a vállalkozókra, a szabadfoglalkozásúakra, csak azért, hogy biztosítsa a PSD és a PNL politikai klientúrájának ígért előnyöket, fizetni tudja a különnyugdíjakat és fenntartsa a zsíros állami állásokat.
Drulă azt mondta, Kelemen Hunor nyilatkozata alapján az RMDSZ is fontolgatja, hogy aláírja a bizalmatlansági indítványt. Az USR 'minden parlamenti demokratikus erőt' mozgósítani fog az indítvány támogatása érdekében, a tárgyalásokból viszont kihagyja a Románok Egyesüléséért Szövetséget (AUR), mert nem hajlandó 'a parlament szélsőségeseivel' tárgyalni - jelentette ki az USR elnöke.
Elismerte ugyanakkor, hogy az indítványnak nincs esélye célba érni a Nemzeti Liberális Párt támogatása nélkül, tehát 'valószínűleg nem fog átmenni'.
Arra a kérdésre, hogy ismeretei szerint egyes liberális törvényhozók is támogatni fogják-e a bizalmatlansági indítványt, Drulă azt felelte: 'Igen. Sajnos nem annyian, hogy átmenjen, de a jelek szerint igen.'

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában