Vizsgálati fogság

2023.09.29. 16:38

Az ítélőtábla elutasította fellebbezését, vizsgálati fogságban marad Dumitru Buzatu

Forrás: Agerpres

Agerpres

A iaşi-i ítélőtábla pénteken elutasította Dumitru Buzatu fellebbezését, így a politikus vizsgálati fogságban marad.
A bírák ezzel megerősítették a Vaslui megyei törvényszék szeptember 23-án hozott ítéletét.
A bírák emellett 600 lejes perköltség kifizetésére kötelezték a Vaslui megyei tanács tisztségéből felfüggesztett elnökét.
Az ítélőtábla jóváhagyta az ügyben csúszópénz elfogadásával és befolyással üzérkedéssel gyanúsított, és emiatt a Vaslui megyei törvényszék által előzetes letartóztatásba helyezett műszaki szakértő, Radu Judele fellebbezését annyiban, hogy a feltételezett bűncselekmények közül kiiktatta a csúszópénz elfogadását. Radu Judelenek azonban továbbra is vizsgálati fogságban kell maradnia befolyással üzérkedés miatt - derül ki a iaşi-i ítélőtábla honlapján közzétett határozatából.
A Vaslui megyei törvényszék szeptember 23-án este rendelte el a Vaslui megyei tanács elnökének 30 napos előzetes letartóztatását. Dumitru Buzatu ellen vesztegetés elfogadása miatt indult büntetőeljárás, miután tetten érték, amint 1,25 millió lej csúszópénzt fogadott el egy cégvezetőtől, amit azért kért az üzletembertől, hogy az önkormányzat fizesse ki a vállalata által végzett útfelújítási munkálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában