Nyilatkozat

2023.09.01. 19:45

Az államfő szerint nem áll fenn a veszélye annak, hogy a kormány megszorítások bevezetésére kényszerül

Forrás: presidency.ro

Agerpres

Klaus Iohannis szerint nem áll fenn a veszély, hogy a kormány megszorítások bevezetésére kényszerüljön. Ezt Tulcea megyében tartott pénteki sajtótájékoztatóján nyilatkozta az államfő. Iohannis azt mondta, az államháztartási hiány csökkentésére többféle forgatókönyv került szóba, és ezek közül csak egyet tart elfogadhatatlannak, a megszorítások bevezetését. 'Tudjuk, hogy a megszorítások nem oldják meg a gondokat. Ezt már kipróbáltuk a legutóbbi válság idején, 2008-ban, 2009-ben, 2010-ben; európai szinten is megpróbálták megszorításokkal enyhíteni a válságot, de az eredmények nem voltak jók. A megszorítások tehát nem jelentenek megoldást' - vélekedett az elnök. Megismételte, véleménye szerint a jelenlegi helyzetből a pénzek megfontolt felhasználásával és a hatékonyabb adóbegyűjtéssel lehet kilábalni. 'Meglátásom szerint nem áll fenn a megszorítások kockázata' - szögezte le Iohannis.

Arra az újságírói kérdésre, hogy megoldást lát-e az áfa (TVA) emelésében, Iohannis tagadó választ adott. 'Az áfa növelése és az áfa csökkentése már több alkalommal vitatéma volt. Most nem hiszem, hogy megoldás lenne. Véleményem szerint az adóbegyűjtés növelése jelenti a megoldást. Tehát gyűjtsék be azt a pénzt, ami az államkasszát illeti meg' - nyomatékosította az államfő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában