Interjú

2023.09.04. 18:21

Angel Tîlvăr: A védelmi minisztérium a tények ismeretében cáfolta, hogy orosz drónok zuhantak Románia területére

Agerpres

A védelmi minisztérium a tények ismeretében cáfolta azt, hogy hétfőre virradóra Románia területére zuhantak ukrán dunai kikötőket támadó orosz drónok - jelentette ki hétfőn az AGERPRES-nek adott interjúban a védelmi miniszter.
Angel Tîlvăr szerint a román hadsereg képes folyamatosan monitorozni a határhoz közeli ukrajnai orosz támadásokat. 'Ezért az általunk megadott információk minden tekintetben pontosak és helytállóak' - jelentette ki.
Az ukrán kikötőkből gabonát szállító romániai tengerészek biztonságával kapcsolatban Angel Tîlvăr kijelentette: "Románia biztonsági struktúrájának része a parti őrség és a határrendészet is, tehát szó sincs arról, hogy a védelmi minisztériumnake tekintetben extraterritoriális hatásköre lenne".
Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter hétfőn azt nyilatkozta: fényképekkel tudják bizonyítani, hogy egy ukrán dunai kikötő elleni orosz támadás során Románia területére zuhant és felrobbant egy orosz drón.
Az Angel Tîlvăr védelmi miniszterrel készült teljes interjú szövegét kedden teszi közzé hírfolyamán az AGERPRES hírügynökség. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában