Felszólítás

2023.09.25. 17:23

A REPER ismét felszólította az USR-t, az RMDSZ-t és a Jobboldal Erejét, hogy írják alá a bizalmatlansági indítványt

Agerpres

A Megújítjuk Románia Európai Projektjét párt (REPER) hétfőn ismét felszólította a Mentsétek meg Romániát Szövetséget (USR), az RMDSZ-t és a Jobboldal Erejét, hogy írják alá a bizalmatlansági indítványt, amelyet akkor nyújtana be az ellenzék, amikor a kormány felelősséget vállal a parlamentben a deficitcsökkentő csomagról szóló törvénytervezetért.
A REPER társelnöke, Dragoş Pîslaru EP-képviselő szerint a koalíció jogszabályjavaslata 'katasztrofális' a romániaiak, a vállalkozók, mindazok számára, akik értéket teremtenek ebben az országban. A politikus kifogásolja azt is, hogy a kormány felelősségvállalással - vagyis a parlamenti vita mellőzésével - készül elfogadtatni egy fontos intézkedéscsomagot, amely szerinte nem felel meg a költségvetési stabilitásra és kiszámíthatóságra vonatkozó jogszabályoknak.
Pîslaru hangsúlyozta: a REPER-nek eltökélt szándéka az összes alkotmányos eszközt megragadni a törvénytervezet elfogadásának megakadályozására. Ezért megismételte az AUR kivételével az összes ellenzéki párthoz intézett múlt hét végi felhívását, hogy írják alá a bizalmatlansági indítványt.
'A románokat meg kell védeni. Az ellenzék szerepe az, hogy megvédje a románokat a hatalom nyomásától. Ez történik most' - nyilatkozta az EP-képviselő.
Pîslaru bejelentette azt is, hogy a REPER hetente tüntetést szervez a vállalkozók nevében a deficitcsökkentő intézkedéscsomag ellen. Az első demonstrációt hétfőn 18 órától tartják a kormánypalota előtt. Ezt a politikus azzal indokolta, hogy az intézkedéscsomag tönkre fogja tenni a gazdaságot és a hazai vállalkozókat.
Az EP-képviselő arra kérte a többi ellenzéki pártot, hogy csatlakozzanak az akciójukhoz. Nem zárta ki az adósztrájkra való felhívás lehetőségét sem, 'mert a kormány magatartása elfogadhatatlan'. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában